Usein kysyttyä

"Ulkona olisi kiva järjestää synttärit, mutta.."

1) Mitä jos synttäripäivänä sataa?

Lapset eivät välitä sateesta läheskään niin paljon kuin aukuiset:)

Kovan sadepäivän sattuessa synttäripäivälle, voimme aina siirtää juhlia. Jos mahdollista, kutsut kannattaa laittaa ulkosynttäreille vasta noin viikkoa ennen juhlia. Tuolloin voimme vielä tarvittaessa säätää ajankohtaa ennusteen mukaan.

2) Mikä olisi hyvä paikka ulkosynttäreille? 

Laita s.postia minulle, jossa kerrot asuinalueenne ja ohjelmatoiveenne. Tiedän parhaat paikat kuhunkin toimintaan.

"Kuinka aikaisin synttäripäivämäärä kannattaisi varata?" 

Toimintasynttärit kannattaa tilata noin 1-2 kk ennen synttäripäivää. Jos olet hyvissä ajoin liikkeellä, onnistuu haluamanne tilan varaaminen yleensä helposti. Peruuttaminen onnistuu ongelmitta milloin vain. 

Yhteyttä voi silti ottaa vaikka viikkoa ennen synttäreitä, koska varsinkin ulkosynttärit on mahdollista järjestää nopeallakin varoitusajalla.


"Missä Toimintasynttäreitä järjestetään?"

Toimintasynttäreitä järjestetään koulujen liikuntasaleissa, liikuntakeskuksissa, puistoissa ja kotien pihoilla. Tarkoituksena on tuoda synttärit mahdollisimman lähelle juhlijoita. Sisäliikuntapaikoissa jo 140 neliötä on riittävä liikuntasynttäreille.


"Haluan varata tilan Toimintasynttäreille itse. Mistä aloitan?"

Ota ensin yhteys minuun ja kysy haluamaasi synttäripäivämäärää. Tiedustele sen jälkeen lähiliikuntapaikkaa kaupunkisi liikuntapalveluista tai yksityiseltä toimijalta. 

Valitse täältä synttäripaikka

"Miten synttäriaikataulu etenee ja miten pitkäksi aikaa sali pitäisi varata?"

Sali on varattava vähintään kahdeksi tunniksi. Voit kysyä liikuntapalveluista saako salin varattua 2,5 tunniksi, koska se on huomattu parhaaksi vaihtoehdoksi,

Aikataulu esimerkki Toimintasynttäreiltä: Sali varattu 13.30-16.00.

13.30 ohjaaja ja vanhemmat synttäripaikalle . Radan pystyttäminen 13.30-1400. Vanhemmat valmistelevat tarjoilut.

14.00 Vieraat paikalle, ohjattu toiminta alkaa.

14.00-15.30 ohjattua toimintaa pienin juomatauoin tai miniherkkutauolla.

15..30-16.00 herkuttelut, lahjojen availut ym.

16.00 lopetus ja juhlijat valmiina kotimatkalle 16.00

Jos sali varataan vain kahdeksi tunniksi ja salissa on käyttäjiä ennen synttäreitä, tulen valmistelemaan rataa salin ulkopuolelle. Eli homma saadaan onnistumaan myös siten."Kuinka monta vierasta voimme kutsua?"

Vanhemmat joutuvat usein aloittamaan synttärien suunnittelun miettimällä kuinka monta vierasta lasten juhliin voi pyytää, koska hinta määräytyy yleensä juhlijoiden mukaan. Toimintasynttäreiden hinta ei riipu osallistujamäärästä, joten voit kutsua juhliin niin monta vierasta, kuin turvallisuus/tila antaa myöden. Esim. kaupunkisotailuihin 150 neliön saliin voit pyytää 16 vierasta. 200 neliöiseen saliin voit pyytää 20 vierasta. Ulkosynttäreille voit pyytää 25 vierasta. Seuraavasta linkistä voit katsoa Toimintasynttäreiden hintaesimerkkejä